A zuhanyfolyóka elhelyezése

APZ1, APZ6, APZ7, APZ101 LOW, APZ106 LOW, APZ107 LOW

Falhoz építés, zárt

A rács a fal közelében van. A felületet a zuhanysarok fala felé egy irányból esésbe hozták. Nem fenyeget visszafolyás a fürdőszoba többi részébe. A folyókának nem kell megfelelnie a zuhanysarok szélességének, lehet keskenyebb is.

umisteni-apz1-01aumisteni-apz1-01bumisteni-apz1-01c

Falhoz építés, nyitott

A rács a fal közelében van. A felületet a folyóka felé három irányból is esésbe hozták. Az egész fürdőszobát javasoljuk a folyóka felé esésbe hozni. A nyilvános zuhanyzók számára több folyóka is telepíthető egymás mellé.

umisteni-apz1-02

A bejárathoz építés, zárt

A felületet a falak felől a folyóka felé egy irányból hozzák esésbe. Javasoljuk a fürdőszobán kívüli felületet is a folyóka irányába esésbe hozni. A folyóka szélességének nem kell azonosnak lennie a zuhanysarok szélességével.

umisteni-apz1-03aumisteni-apz1-03b

A bejárathoz építés, nyitott

A felületet a falak felől a folyóka felé két irányból hozzák esésbe. Javasoljuk a fürdőszobán kívüli felületet is a folyóka irányába esésbe hozni. A folyóka szélességének pontosan azonosnak kell lennie a zuhanysarok szélességével.

umisteni-apz1-04

umisteni-apz1-05umisteni-apz1-06

APZ4, APZ104 LOW

Falhoz építés, zárt

A rács közvetlenül a falnál van. A felületet a zuhanysarok fala felé egy irányból esésbe hozták. Nem fenyeget visszafolyás a fürdőszoba többi részébe. A folyókának nem kell megfelelnie a zuhanysarok szélességének, lehet keskenyebb is.

umisteni-apz4-01aumisteni-apz4-01bumisteni-apz4-01c

Falhoz építés, nyitott

A rács közvetlenül a falnál helyezkedik el. A felületet a falak felől a folyóka felé három irányból hozzák esésbe. Javasoljuk az egész fürdőszobát a folyóka irányába esésbe hozni. A nyilvános zuhanyzók számára több folyóka is telepíthető egymás mellé.

umisteni-apz4-02

umisteni-apz4-03

APZ5

Falhoz építés, zárt

A rendszer elfolyását közvetlenül a falba építik. A felületet a zuhanysarok fala felé egy irányból esésbe hozták. Nem fenyeget visszafolyás a fürdőszoba többi részébe. A folyókának nem kell megfelelnie a zuhanysarok szélességének, lehet keskenyebb is.

umisteni-apz5-01aumisteni-apz5-01bumisteni-apz5-01c

Falhoz építés, nyitott

A rendszer elfolyását közvetlenül a falba építik. A felületet a falak felől a folyóka felé három irányból hozzák esésbe. Javasoljuk az egész fürdőszobát a folyóka irányába esésbe hozni. A nyilvános zuhanyzók számára több folyóka is telepíthető egymás mellé.

umisteni-apz5-02

umisteni-apz5-03

ARZ1

Falhoz helyezhető sarokfolyókák

A rács közvetlenül a szilárd falaknál helyezkedik el. A teljes sarkat a rács szabad élének irányába hozzák esésbe.

umisteni-arz1-01aumisteni-arz1-01bumisteni-arz1-01c

umisteni-arz1-02

A RÁCS HOSSZABB, MINT A ZUHANYSAROK SZÉLESSÉGE

A zuhanysarok védőparavánjának telepítésekor, a padló folyóka nem megfelelő hosszának megválasztása miatt, a rács beakadhat a védőparavánba (a rács hosszabb, mint a zuhanysarok szélessége). Emiatt lehetetlenné válik a folyókakád és a folyóka szifon tisztítása.

Ennek a problémának a megoldására szolgál a 100 mm hosszú LINE-100 vagy PURE-100 rács (fényes vagy matt kivitelben). Ezek a 100 mm hosszú rácsokat a folyókakád azon részébe kell helyezni, amelyet a védőparaván akadályoz. A fennmaradó részébe az eredeti hosszúságnál 100 mm-rel kisebb rácsot helyeznek. A LINE‑100 és PURE‑100 rostok formaterve lehetővé teszi, hogy a két rács közötti átmenete ne legyen felismerhető.

umisteni-line100-01aumisteni-line100-01bumisteni-line100-01c
umisteni-line100-02

umisteni-line100-03

MODULOS RENDSZER

Az egyenesvonalú padlófolyókák nyilvános terekben (medencék, fürdők, wellness központok) történő alkalmazása sokszor nem a szabvány szerinti méretek feltétele. Az ALCA egyenesvonalú padlófolyókák 2 200 mm hosszú egyetlen darabból készülnek.

umisteni-modulovy-system

A 2 200 mm-nél hosszabb padlófolyóka igény esetén 2 megoldás létezik:

  1. Modulos rendszer – az egyes egymástól független folyókákat a helyszínen (építkezésen) idommal és tömítéssel kötik össze.
  2. Folyamatos rendszer (végtelenített szalag) – az egyes folyókákat a homlokfelület nélkül a telepítés helyszínén (építkezésen) hegesztik egymásra.
Nem szabványos méretek esetén minden folyókánál vagy rendszernél egyedi darabszámot és szifon elhelyezkedést terveznek.

umisteni-modulovy-system-02

ROZSDAMENTES LÉC AZ ESÉSBE HOZOTT PADLÓHOZ

A rozsdamentes léc szolgál a padló esésbe hozott és esésbe nem hozott részének függőleges átmenetére. Matt felülettel szállítjuk, jobb és baloldali kivitelben, 1 000 mm és 1 200 mm hosszúságban.

Az APZ901M és az APZ902M lécek a 10 mm vastag padlóburkolókhoz, az APZ903M a APZ904M a 12 mm vastag padlóburkolókhoz illeszkednek.

umisteni-lista-01aumisteni-lista-01b

umisteni-lista-02